dilluns, 29 de desembre del 2008

Escriu un desig per al 2009!


Que tots trobem el sentit a la vida, i l'anem a buscar!
Que tothom aquest Nadal estigui bé.
Que al món no hi hagi guerres.
Que tothom pugui disfrutar d'un amic.
Pau a tot el món!
Que tothom, el dia de Nadal, sigui feliç.
Que ningú no faci guerres.
Que hi hagi pau.

Aquests pensaments van ser escrits a l'arbre dels desitjos pels nens i nenes que van venir a casa a pregar per Nadal. Clicant damunt la imatge el podeu veure amb més detall.

ET PROPOSEM QUE ENS ENVIÏS UN COMENTARI AMB EL TEU DESIG PER AL 2009...

Gràcies!

dissabte, 27 de desembre del 2008

La nostra pregària de Nadal... i el "Seguim"


El passat diumenge 21 de desembre vam fer, com era previst, la pregària de Nadal a casa. Vam ser quasi 70 persones. Heus aquí una foto de la pregària.
Tothom va estar molt content de conèixer la història de la Babuixca, una dona que va a parar a l'estable, amb les mans buides... però disponibles! Podeu llegir aquesta història al fulletó "Seguim", que ara ha arribat al número 10, i que ja sabeu que repartim a cada convocatòria que fem.
Podeu accedir als altres números del Seguim clicant-hi: Seguim 1, Seguim 2, Seguim 3, Seguim 4, Seguim 5, Seguim 6, Seguim 7, Seguim 8 i Seguim 9.

Respira!

Un bon amic de casa ens ha fet arribar una pregària. La podeu escoltar aquí.

La pregària vol transmetre la tendresa i paciència de Déu envers nosaltres. És en audio i, si us ve de gust escoltar-la, recomanem fer-ho amb calma quan tingueu una estona que ningú us hagi de molestar, en un ambient tranquil. Va destinat més aviat a les parelles amb fills petits, tot i que igualment us pot agradar o qui sap si hi podeu trobar un missatge per vosaltres.

Forma part del bloc d'aquest bon amic. I ho compartim amb vosaltres, ara que l'any s'acaba i ens cal respirar tot l'aire fresc que puguem per al nou any que començarem.

dijous, 25 de desembre del 2008

dijous, 18 de desembre del 2008

On és la felicitat?



Tinc un alumne de 2n d'ESO que té paràlisi cerebral. Físicament té molta afectació, però intel·lectualment és envejable.
En una de les assignatures treballem regularment els articles periodísitcs. Els alumnes escriuen articles segons els seus interessos i motivacions. I ha escrit aquesta perla sobre la felicitat i els discapacitats. Cliqueu al damunt.
Serveixi de nadala!
Bon Nadal, bona entrada d'any... i que sigueu feliços!
Xavi

dimecres, 10 de desembre del 2008

Transmetre la fe, o l'espiritualitat?

Estava mirant l'altre dia al menjador l'Aina, el darrer petit de casa, quan vaig covar aquest comentari d'Advent en el meu cap... I vaig pensar que amb els nostres sis fills podem dir que hem estat capaços d'esperar. No em refereixo, però, a esperar com qui espera un bus, passivament i ja vindrà, sinó a esperar com a sinònim de confiar. La mirada cristiana de l'Advent potser és així: esperar no és un temps mort, és un temps de confiança. En certa manera la nostra comunitat està sempre vivint l'Advent i potser per això a mi em sembla que és el moment cristià que m'identifica més amb aquest nostre projecte, el moment de la confiança en la comunió: 'Senyor, faci's en nosaltres segons la teva paraula'.
I què té a veure això amb la transmissió de la fe, us preguntareu? Doncs amb la confiança: cada vegada que esperem i confiem en la comunitat, quan vivim en clau d'Advent aquest nostre projecte, estem transmetent que l'ésser humà té una dimensió espiritual.
Però, cadascun de nosaltres, ja som persones espirituals?
L'ESPIRITUALITAT és una dimensió humana que crec que hem de poder transmetre als fills. En canvi no em preocupa el més mínim que siguin persones religioses. La RELIGIÓ és una forma cultural: al món hi ha formes diverses d'institucionalitzar les interpretacions de l'experiència transcendent i les seves conseqüències.
Crec que per transmetre la Fe als fills hem de començar pel fonament: obrir-los a l'Espiritualitat, a l'experiència espiritual, a l'encontre amb ells mateixos, al silenci, al saber-se escoltar,... empènyer-los a descobrir el propi desig fonamental.
Si optéssim per disciplinar-los en la pràctica religiosa, potser obeirien i serien molt practicants, però potser mai serien persones espirituals.
I la Fe, ai, la Fe!, és un do i, com a màxim, podem llaurar i esperar que Déu hi posi la seva llavor i proporcioni a cadascun dels nostres fills una experiència personal: la FE és fruit d'una trobada personal amb Déu. Inesperada, imprevisible... l'experiència original i única. Una certesa. Un do de Déu fruit de la seva gràcia.
Mahler va dir que "la millor educació és l'exemple". Amb aquests sis fills, quan ja s'hauran fet grans, potser podrem dir que la millor educació en la Fe haurà estat l'exemple de la nostra vida espiritual. Cuidem-la!

Xavi, Advent de 2008

D'excursió a un parc fantàstic!


Ara que s'acosten les vacances de Nadal, una proposta per passar una tarda, o un dia sencer en família, és fer una excursió al parc Francesc Macià de Malgrat de Mar. El vam descobrir diumenge passat i va ser un èxit (gràcies per portar-nos-hi, Anna i Àlex!).

El parc està situat a l'interior de la població i vénen a ser prop de 5 hectàrees de jocs i espais destinats a la mainada. Tot i la seva macroextensió el parc està curosament ben dissenyat, amb zones diferenciades per edats i tipus de jocs: hi ha construccions divertides pensades per als més petits (un croissant immens, llapis i gomes gegants...), una pista de patinatge, un espai pensat per als monopatins... Tirolines, gronxadors, recorreguts de ponts amb cordes, sorrals, atraccions musicals i una llarga llista que fa que la visita sigui realment aprofitable per a tots els que hi aneu.

Hi ha una zona amb taules per fer picnic, bancs per tot arreu... Vaja, tot pensat!

dimarts, 2 de desembre del 2008

Seminari amb la teòloga Ivone Gebara


Ben aviat, el cap de setmana del 20-21 de desembre, el Col·lectiu de Dones en l’Església ens ofereix un seminari “60 Anys de Drets Humans: i les dones què en la societat i l’església?” amb una gran teòloga com a convidada, Ivone Gebara.


Pels qui no la coneixeu us fem cinc cèntims de la seva biografia.


Ivone Gebara ( Sao Paulo,1944)

Religiosa de la congregació de les Germanes de Nostra Senyora, és doctora en filosofia per la Pontifícia Universitat Catòlica de Sao Paulo i en Ciències Religioses per la Universitat Catòlica de Lovaina. Des de 1973 fins 1989 va treballar com a professora de filosofia i teologia a l’Institut de Teologia de Recife. Va formar part del DEPA, un equip interdisciplinari dedicat durant dotze anys a la formació alternativa d’agents pastorals al nord-est de Brasil. Forma part de l’Associació de Teòlegs del Tercer Món, assessora a diferents grups de dones en la perspectiva ecumènica, feminista i ecològica; i ha estat convidada com a professora en diferents universitats de diversos països. Entre les seves obres destaquen: As incomodas filhas de Eva na igreja da Amèrica Latina (1990), Poder e nao poder das mulheres (1991), Vida Religiosa, da teologia patriarcal à teologia feminista (1992); i en castellà María, mujer profética (1988), en col.laboració amb Clara L. Bingemer, Teología a ritmo de mujer ( 1995), Intuiciones ecofeministas (2000).


Qui vulgui saber més coses sobre el seminari pot trobar-les en aquest programa on trobarà les informacions necessàries per tal de poder-hi participar. Animeu-vos! Segur que no us deixarà indiferents.