dimarts, 2 de desembre del 2008

Seminari amb la teòloga Ivone Gebara


Ben aviat, el cap de setmana del 20-21 de desembre, el Col·lectiu de Dones en l’Església ens ofereix un seminari “60 Anys de Drets Humans: i les dones què en la societat i l’església?” amb una gran teòloga com a convidada, Ivone Gebara.


Pels qui no la coneixeu us fem cinc cèntims de la seva biografia.


Ivone Gebara ( Sao Paulo,1944)

Religiosa de la congregació de les Germanes de Nostra Senyora, és doctora en filosofia per la Pontifícia Universitat Catòlica de Sao Paulo i en Ciències Religioses per la Universitat Catòlica de Lovaina. Des de 1973 fins 1989 va treballar com a professora de filosofia i teologia a l’Institut de Teologia de Recife. Va formar part del DEPA, un equip interdisciplinari dedicat durant dotze anys a la formació alternativa d’agents pastorals al nord-est de Brasil. Forma part de l’Associació de Teòlegs del Tercer Món, assessora a diferents grups de dones en la perspectiva ecumènica, feminista i ecològica; i ha estat convidada com a professora en diferents universitats de diversos països. Entre les seves obres destaquen: As incomodas filhas de Eva na igreja da Amèrica Latina (1990), Poder e nao poder das mulheres (1991), Vida Religiosa, da teologia patriarcal à teologia feminista (1992); i en castellà María, mujer profética (1988), en col.laboració amb Clara L. Bingemer, Teología a ritmo de mujer ( 1995), Intuiciones ecofeministas (2000).


Qui vulgui saber més coses sobre el seminari pot trobar-les en aquest programa on trobarà les informacions necessàries per tal de poder-hi participar. Animeu-vos! Segur que no us deixarà indiferents.