dilluns, 12 de gener del 2009

Felicitat vs. llibertat?

El darrer videofòrum, a partir de la pel·lícula La vida dels altres, va tornar a ser un èxit, tant numèricament com qualitativament. La novetat d’aquesta convocatòria va ser la projecció en una pantalla “gran” (més gran que fins ara, com a mínim!) I la tradició van ser les exquisideses que vam compartir.

El col·loqui va ser força divers, tenint en compte que vam parlar sobre la repressió, el control social, el fanatisme, l’idealisme, la traïció, la solitud, la corrupció, la malfiança, l’art com a eina de transformació personal, l’obediència, fins que vam arribar a un vell conegut: el dilema entre la felicitat i la llibertat. Us conformaríeu en ser feliços sense llibertat?

2 comentaris:

Sara Maria ha dit...

Evidentment que no, no em conformaria amb ser feliç sense llibertat. Però això no vol dir que no es pugui ser feliç. La felicitat també consisteix en acceptar la vida com se't presenta i acceptar-t'he a tu mateix

Anònim ha dit...

Veig que la conversa va seguir evolucionant profundament quan la Mireia i jo ja no hi erem. M'alegro.

La veritat és que la pel.lícula donava molt de si i la pregunta aquesta final també!

La pregunta és dificil, l'apunto a la llista de preguntes pendents, je,je,...petons i gràcies per la vostra fantàstica acollida.


Mercè