dilluns, 17 de novembre del 2008

L'Advent


Ja teniu el vostre calendari d’Advent?

Treballar l’Advent amb els fills pot ser divertit amb el calendari típic d’anar obrint finestretes. Avui, però, us proposem de fer un calendari d’Advent familiar una mica diferent. Necessitareu:

  • 1 cordill, o bé cinta.
  • 24 pinces d’estendre la roba
  • 24 sobres
  • 24 fotos
  • 1 retolador gruixut
  • Tisores

Optatiu: pintura, purpurina, estrelletes, gomets.

Primer de tot, us convidem a seleccionar 24 fotos de família especials o divertides (vacances, casaments, festes…). Si fem una selecció a consciència, el calendari pot arribar a ser una eina de reflexió important. Un cop fet això, en feu una còpia de cada, és recomanable que hi càpiguen dins d’un sobre normal. Depenent de l’edat dels fills, la selecció de fotos la poden fer ells, o bé cada membre de la família en selecciona un nombre determinat.

Si els fills són molt petits, poden agafar els 24 sobres i decorar-los (purpurines, colors, gomets…). A dins de cada sobre hi poseu una foto.

Numereu cada pinça (que evidentment sempre es poden decorar), de l'1 al 24 i aneu enganxant un sobre i una pinça a la corda o cinta.

I la resta suposo que ja us la imagineu, conforme us aneu apropant al 24 anireu tenint més fotos penjades de la cinta. En comptes d’obrir finestretes, obrireu sobres.

Així, diàriament anireu recordant moments familiars especials fins que arribi el 24.

Us animem a provar-ho i a enviar-nos una foto del vostre calendari. Visca la imaginació! Si no feu aquest, però voleu compartir la vostra idea, també hi esteu convidats.